Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig.

Möt Titti Barrklev Olsson

5 november, 2021

Hej Titti, vad trevlig att ha dig här! Berätta lite om din bakgrund.

– Jag har läst systemvetenskap i Lund, lite otippad om du frågar mig. För jag var inte en typisk datamänniska i gymnasiet. Men så blev det, och tur är det. Jag gillar logik och matte – så systemvetenskap passar egentligen bra. Det öppnade mina ögon för möjligheterna med IT. Att använda IT för att utveckla personer och deras arbetssätt. Det kändes som steg åt rätt håll, säger Titti.

– Annars har mitt liv varit många projekt. Som att flytta. Min familj och jag har flyttat mycket. Olika länder och organisationer. Jag brukar se det som kul projekt – Jaha, nu ska vi flytta hit. Låt det projektet köra i gång.

Titti, jag vill fråga dig om vad du kallar din bransch?

– Även om jag har varit i fordonsindustrin, i landsting och regioner och i Life science-industrin så brukar jag säga att jag inte är i en typisk bransch. Mer i området där jag hjälper företag att förflytta sig från position till en annan med hjälp av struktur, metod och IT.

Metod och process, ok. Säg något mer om det.

– Jag har som sagt jobbat mycket inom vården och landsting. Genom att sätta en övergripande struktur som är – eller efterhand blir, kan jag skjuta in – gemensam för att sen ta fram processer och metoder så skapar vi effektivitet och framgångar. Det är minst lika viktigt som att arbeta med att organisationens medarbetare förstår varför man ska jobba med dessa verktyg, menar jag.

Nämn ett exempel som du tänker på?

– Ja, jag har som exempel jobbat tio år på Fujitsu och många av dem som konsult på Region Skåne. Det är vansinnigt kul! Väldigt roliga att jobba med dietisterna till exempel. Påtagligt och lätt att relatera till det själv. Enkelt att förstå att i en väldigt stor organisation måste man ha en eller två experter på flera olika områden. Om det ska bli effektivt behövs återigen bra metoder och bra processer, understött av IT.

– Samma är det i Life Science industrin, säger Titti. Skillnaden i mina uppdrag är relativt små när man tänker på det. Men affärsdrivet är förstås en helt annan fråga. Här är det verkligen jakten på marknadsandelar slående. Och då måste man ha klara mål. Det är förstås skillnad. Men det är lika kul när det blir ett »flow«, när organisationen går i samma riktning.

Nu är du konsult på Anchor Management Consulting – Varför är du en bra konsult?

– Jag har alltid drivits av att bevara folks intresse och kunna styra det till utveckling och egentligen utbildande, om det nu går att förstå min tanke. Förmodligen för att jag tycker att utveckling är roligt. Jag tycker kort sagt det är genuint roligt att märka att organisation går åt samma håll och växlar ut effektivitet. Energi kommer från att andra är med mig på tåget.

– Sen har jag lätt att hoppa in, rakt in och förstå här och nu. Gräva och hugga tag på stört. Jag tycker det är roligast när det händer och ska implementeras, säger Titti.

Titti, till sist tipsa oss om något att göra på fritiden.

– Då vill jag tipsa om mountainbike. Det är inte bara för unga vildhjärnor, det är för även sådana som mig. Man blir tolv år igen! Vi körde förra året sträckan Halmstad-Karlshamn. Regn, regn, regn varje dag, badmössorna ovanpå cykelhjälmarna. Sen bor man bra med och har allmänt trevligt. Man ser nya sidor av sig själv. Det är ett minne jag inte glömmer, avslutar Titti.

Läs mer av Titti Olsson

Titti Barrkev Olsson, Anchor Management Consulting

Möt Titti Barrklev Olsson

Om Titti Olsson

›› Jag har alltid drivits av att bevara folks intresse och kunna styra det till utveckling och egentligen utbildande, om det nu går att förstå min tanke. Förmodligen för att jag tycker att utveckling är roligt. Jag tycker kort sagt det är genuint roligt att märka att organisation går åt samma håll och växlar ut effektivitet. Energi kommer från att andra är med mig på tåget. Sen har jag lätt att hoppa in, rakt in och förstå här och nu. Gräva och hugga tag på stört. Jag tycker det är roligast när det händer och ska implementeras. ‹‹