Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig.

Jobba hos oss!

Vi hjälper företag att bli framgångsrika.

Anchor Management Consulting är en konsultfirma med väldigt erfarna och engagerade konsulter. Vi jobbar med affärsutveckling och att ta bort hinder för tillväxt. Digitalisering är en tydlig drivkraft hos våra kunder. Vi är bäst i Sverige på detta.

Utifrån vår samlade erfarenhet har vi förmåga att vägleda från utredning till genomförande och därmed göra skillnad för kunden i praktiken. Som alla Managementkonsulter lägger vi en del tid på analyser och PowerPoint-presentationer, men huvuddelen av vår affär är att driva och genomföra våra rekommendationer hos våra kunder. Vi håller vad vi lovar, det har vi bevisat om och om igen.

Nästintill alla våra uppdrag kommer via rekommendationer från tidigare kunder och våra nätverk. Vi säljer oftast projekt och resultat, sällan timmar. Vår vanligaste beställare är VD och CFO. Vi arbetar i team, antingen flera personer hos samma kund eller i bakgrunden, 1+1 blir 3 för kunden och som medarbetare är du aldrig ensam.

Vi finns därför att vi gör skillnad. Vi hjälper kunderna att lyckas och vi har kul tillsammans på vägen.
Claes Östman
VD

Vilka är Anchor Management Consulting?

På Anchor är alla seniora konsulter med omfattande erfarenhet. Vi är projekt- och programledare, arkitekter, interimsledare samt förändringsledare. Oavsett roll driver vi alltid förändring hos våra kunder, där vår unika konkurrensfördel alltid är vår omfattande erfarenhet.

På Anchor tar alla eget ansvar för försäljning, leverans, kundrelationer, egen utveckling och bolagets framtid. Vi är ett litet företag med stor förmåga, vilket innebär att interna stödfunktioner köps externt eller delas upp mellan medarbetare.

Tillsammans har vi formulerat dessa punkter om oss själva:

 • Vi gör skillnad hos våra kunder – vi påverkar deras resultat!
 • Vi har roligt när vi är på uppdrag
 • Vi trivs med varandra och värnar om framdrift tillsammans
 • Värdet för kunden är viktigare än individuell framgång
 • Vi stöttar varandra i personlig utveckling
 • Vi trivs och är drivande
 • Vi har gemenskap och upplevelser även utanför arbetstid
 • Vi har motiverad personal som inte backar för utmaningar

Ledarskapet på Anchor präglas av stor frihet under ansvar. Vi är alla erfarna nog att planera och leda vårt eget arbete och att ta ansvar för att lösa problem tillsammans med kollegor.

Samtidigt är vi prestigelösa och stöttande. Tillgängligheten för kollegor är stor. Vi värdesätter vår gemenskap och prioriterar att ses flera gånger om året för företagsgemensamma träffar och aktiviteter som präglas av glädje och generositet samt god mat och dryck!

Passar Anchor Management Consulting dig?

Vi tycker inte att det finns bara en karriärbana eller en CV för att passa in på Anchor. Det viktigaste är att du har omfattande relevant erfarenhet som du vill få utväxling på samt förmågan att omsätta den till nytta för våra kunder. Relevant erfarenhet kan till exempel vara ledning av större omställningar och förändringar, börsintroduktioner, affärssystemsbyten, uppköp och avyttring av integrerade bolag. Detta innebär sannolikt att du jobbat inom och tillsammans med flertal funktionsområden i ett företag – Business operations & Försäljning, samt stödfunktionerna R&D, Ekonomi, IT, Juridik, HR, Inköp och förstår hur en kundresa/orderflöde/logistikflöde/etc. fungerar end-to-end.

Därtill värderar vi vissa personliga egenskaper högt, exempelvis

 • att du är prestigelös och trygg i dig själv, så du med fingertoppskänsla kan utmana både våra kunder och oss själva. Ibland är det vårt jobb att vara den jobbiga och ärliga
 • att du är bra på att bygga relationer där du uppfattas som trovärdig och att du förmår se och bidra med nya perspektiv i de situationer du verkar
 • att du är pragmatisk samt värde- och resultatfokuserad. Planer, mål och PowerPoint-presentationer är effektiva verktyg, men det är genomfört resultat som räknas

Du gillar förändring, framför allt omkring dig men även att själv förändras. Du förstår hur människor påverkas i förändring och har verktygen för att underlätta förändringen.

Både vi och våra kunder pratar mycket om digitalisering. En god verksamhetsförståelse i kombination med förståelse för betydelsen av digitala verktyg och information är ett måste, samtidigt får tekniken aldrig bli ett syfte utan bara ett nödvändigt verktyg.

Oavsett roll och uppdrag behöver du vara bra på att kommunicera, i tal och skrift, på svenska och engelska. Man måste kunna skapa förtroende, skapa trovärdighet och förmedla ett budskap så att målgruppen förstår. Från första intryck och genom uppdragen – till beslutsfattare, påverkade medarbetare och involverade projektmedlemmar – oavsett nivå/roll i organisationen.