Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig.

Nu är Occlutech redo för NASDAQ

22 augusti, 2023

Se intervjun med Occlutechs CEO Sabine Bois

Välkommen Sabine! Välkommen till Anchors kontor i Stockholm. Vi har haft möjligheten att arbeta med dig i några år nu. Vill du ge oss lite insikter om Occlutechs resa, och hur vi har samarbetat tillsammans?

– Tack så mycket, och tack för inbjudan Peter. Jag heter Sabine, jag är CEO för Occlutech som är ett medicintekniskt företag inom kardiologiområdet.

– När vi träffades 2021 var vi på väg att förbereda en börsnotering här på NASDAQs Stockholmsbörs och det fanns mycket att göra när det gällde transformation. Vi hade en väldigt entreprenörsdriven bakgrund och var tvungna att få många processer på plats.

– ERP-implementeringen av SAP var ett stort projekt, och vi införde  även bolagsstyrning i ett IT QMS-projekt.

– Det har varit ett nöje att ha dig som tillförordnad CIO, Peter. Det har varit en speciell upplevelse eftersom du verkligen gick in i rollen som en del av företaget. Du intog positionen för företaget och fattade beslut för företaget med vårt perspektiv. Det skapade ett bestående värde för oss som vi sedan själva kunde driva vidare. Anchors team bidrog starkt till framgången för våra projekt och drog dem i mål.

– Idag är vi redo för Main Market Listing och en börsintroduktion, och vi är väldigt glada och tacksamma för Anchors stöd under de här åren.

Vi har haft en fantastisk resa tillsammans med dig, Sabine!
Det har varit roligt och jag hoppas att vi får möjligheten att jobba tillsammans igen när nya utmaningar dyker upp vid horisonten.
Tack så mycket Sabine för att du var här idag!

“Bästa IT Managementbolag jag arbetat med någonsin – levererar strålande resultat och är mycket professionella personer att arbeta med!”

Sabine Bois

CEO Occlutech

Fakta om Occlutech

Occlutech är en ledande specialistleverantör inom minimalt invasiva hjärtimplantat med målsättning att förbättra livskvaliteten för personer med hjärtsjukdomar.

Sedan 2003 har Occlutech utvecklat, producerat och kommersialiserat hjärtimplantat för medfödda hjärtfel, förebyggande av stroke och hjärtsvikt. behov. Produkterna säljs till sjukhus och kliniker i cirka 85 länder och används av läkare vid implantationsprocedurer.

Med huvudkontor i Schweiz sysselsätter Occlutech cirka 320 personer och har tillverknings- och FoU-anläggningar i Tyskland och Turkiet, ett globalt service-, finans- och distributionsnav i Helsingborg, Sverige, samt kliniska verksamheter i Minneapolis, USA.

Läs mer på: https://www.occlutech.com

Om Peter Alfvegren

»Jag drivs av innovation, förändring och nytänkande. Jag ser helheter och att får förändring att ske. Jag älskar utmaningar och att hitta hållbara lösningar till svåra problem. Enkla lösningar är oftast dom bästa lösningarna. Jag gillar att förstå hur man kan nyttja modern teknik till att utveckla verksamheter och hitta nya affärsmöjligheter. Jag gillar interaktion med människor och grupper och få team att blomma.«